ebook zdarma

23. září 2013

Vanilková zmrzlina

Byla krásná, celkem teplá a poslední letní neděle, nejvyšší čas vyzkoušet už dlouho plánovanou vanilkovou zmrzlinu. Člověk by řekl, že to bude něco složitého s nejistým výsledkem, ale opak byl pravdou. Lepší zmrzlinu jsem zatím nejedla a nepíšu to jen proto, že jsem ji dělala já :-) Příště udělám určitě alespoň dvojitou dávku.

Suroviny:
2 vejce
vanilkový cukr (ne vanilinový)
200 ml smetany ke šlehání

Postup:
Vajíčka s vanilkovým cukrem dejte do misky a nad parou vyšlehejte hustou pěnu. Poté ze smetany ušlehejte šlehačku a vše opatrně zamíchejte a dejte do mrazáku. Jakmile zmrzne, tak hurá na ni :-) Má jen jednu vadu, je hned pryč.

hmota po ušlehání a zamíchání



hotová zmrzlina




Žádné komentáře:

Okomentovat