Suroviny:
menší brambory libovolného množství
sádlo na smažení (nejlépe domácí sádlo)
sůl na posypání
Postup:
Brambory oškrábeme, umyjeme a škrabkou na brambory vyrobíme tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo (musí ho být tolik, aby v něm plátky brambor byly ponořené celé). Poklademe do pánve vedle sebe plátky brambor a na mírném ohni pomalu smažíme až dozlatova (dokřupava). Je důležité, aby se brambůrky smažily opravdu pomalu. Poté je vyndáme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečné sádlo, posolíme a můžeme baštit.
domácí brambůrky

hm,díky, jsem závislá na brambůrkách, to vyzkouším, bez soli
OdpovědětVymazatUrčitě zkuste, jsou perfektní :)
Vymazatděkuju ještě že si to sem dala hledala jsem je dlouho :)
OdpovědětVymazatJá se naučila dělat chipsy bez smažení, v mikrovlnce. Podle těchto stránek, ale chce to vychytat tu správnou dobu pečení - moje mikrovlnka je zvládá za 6 minut z jedné strany a 3 minuty po otočení:
OdpovědětVymazathttp://carujeme.cz/zdrave-chipsy-z-mikrovlnky/
Vypadá to zajímavě, děkuji za tip, určitě vyzkouším ;)
Vymazat