ebook zdarma

28. prosince 2013

Domácí smažené brambůrky (Chipsy)

Včera jsem dělala předsilvestrovské tyčinky Grissini, dneska přišly na řadu domácí smažené brambůrky. Svou chutí můžou směle konkurovat "Chipsům" z obchodu, ale mají hned několik výhod. Osolit a ochutit si je můžete podle sebe, jsou určitě levnější než ty kupované a díky smažení na sádle nejsou tak mastné, jako smažené na oleji. Já jsem použila 6 malých brambor a výsledné množství je asi 100g krásně křupavých brambůrků.


Suroviny:
menší brambory libovolného množství
sádlo na smažení (nejlépe domácí sádlo)
sůl na posypání


Postup:
Brambory oškrábeme, umyjeme a škrabkou na brambory vyrobíme tenké plátky. Na pánvi rozehřejeme sádlo (musí ho být tolik, aby v něm plátky brambor byly ponořené celé). Poklademe do pánve vedle sebe plátky brambor a na mírném ohni pomalu smažíme až dozlatova (dokřupava). Je důležité, aby se brambůrky smažily opravdu pomalu. Poté je vyndáme na papírový ubrousek, který vsákne přebytečné sádlo, posolíme a můžeme baštit.


domácí brambůrky


5 komentářů:

  1. hm,díky, jsem závislá na brambůrkách, to vyzkouším, bez soli

    OdpovědětVymazat
  2. děkuju ještě že si to sem dala hledala jsem je dlouho :)

    OdpovědětVymazat
  3. Já se naučila dělat chipsy bez smažení, v mikrovlnce. Podle těchto stránek, ale chce to vychytat tu správnou dobu pečení - moje mikrovlnka je zvládá za 6 minut z jedné strany a 3 minuty po otočení:
    http://carujeme.cz/zdrave-chipsy-z-mikrovlnky/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to zajímavě, děkuji za tip, určitě vyzkouším ;)

      Vymazat