Vytipovala jsem si pár receptů na internetu, ty vyzkoušela a i když to nebylo až tak zlé, pořád to nebylo ono. Pak jsem zase jednou listovala mou oblíbenou kuchařkou pana Romana Vaňka a najednou byl tam. Trošku jsem si ho upravila podle svých potřeb a s výsledkem jsem maximálně spokojená.
Suroviny:
Těsto
100ml teplé vody
2 lžíce oleje
1 vejce
špetka soli
250g hladké mouky
Náplň
jablka
rozinky
vlašské ořechy
strouhanka
máslo
cukr
skořice
Postup:
Tak jako všechna těsta, i tohle zadělávám v pekárně, všechny přísady do ní vložím a nechám promíchat, poté těsto vyndám a ručně dopracuji na vále, v případě potřeby podsypávám moukou. Výsledkem je trošku lepivé, ale hezky zpracovatelné těsto. To si rozdělíme na dvě poloviny. Rozválíme válečkem obdélník, ten opatrně přeneseme a utěrku a na té těsto vytahujeme do stan, až je tenké tak, že utěrka prosvítá. Vyjde to tak akorát na velikost té utěrky. Poté naplníme a zavineme. Pomažeme rozpuštěným máslem a pečeme na cca 180°C dozlatova. Necháme vychladnout, pak pocukrujeme a podáváme.
Náplň: strouhanku dáme do rendlíku spolu s kousíčkem másla a opečeme ji dozlatova. Strouhankou posypeme nachystané těsto, na strouhanku dáme nastrouhaná jablka, pocukrujeme, posypeme skořicí a dle chuti přidáme rozinky a vlašské ořechy.
Tažený jablkový štrúdl
Tento recept je fakt super vynikající a tímto děkuji panu Romanovi.Světlana
OdpovědětVymazatRecept je fakt super.S těstem se velice dobře pracovalo,vubec se nelepilo, dobře se roztahovalo a vubec se netrhalo.Recept doporčuji,fakt výbornej.
OdpovědětVymazat