ebook zdarma

1. února 2014

Domácí Knäckebröd

Několika svým přátelům na facebooku jsem slíbila recept i na něco dietnějšího, než jsem dělala doposud. Pro recept jsem nemusela chodit daleko, stačilo nalistovat správnou stránku v už několikrát zmíněné kuchařce Romana Vaňka Klenoty klasické evropské kuchyně a křupavý chleba upéct. Pokud jste si ho doteď kupovali v obchodě, tak si troufám říct, že už nebudete. Nic totiž nechutná tak dobře, jako vlastníma rukama vyrobené. Takže pečení zdar a dobrou chuť.


Suroviny: (16 placiček)

280ml vlažné vody
80g másla
7g soli
75g pšeničných otrub (já dala ovesné)
450g žitné chlebové mouky
20g droždí

Postup:

Všechny suroviny dáme do robota (já dala do domácí pekárny) a umícháme hladké těsto. Můžeme i ručně, jen je to pracnější. Těsto položíme na vál posypaný žitnou moukou, přikryjeme ho utěrkou a necháme 20 minut ležet. Poté si těsto rozdělíme na 16 stejných dílků a válečkem rozválíme na placičky (v původním receptu od Romana Vaňka je 8 dílů, ale ty menší placičky mi přišly lepší). Placky položíme na plech vyložený pečícím papírem, propícháme vidličkou a doprostřed uděláme vykrajovátkem díru. Necháme ještě asi 10 minut kynout a pečeme přibližně na 200°C cca 15 minut. Výsledné placičky jsou zlaté a křupavé.


Domácí Knäckebröd



Žádné komentáře:

Okomentovat