ebook zdarma

1. července 2015

Jahodová marmeláda bez přidaného pektinu

Přemýšlím, co napsat k jahodové marmeládě, neznám nikoho, komu by nechutnala a naše děti ji zbožňují. Jakmile jsem marmeládu udělala, nejedli několik dní nic jiného, než chleba s máslem a marmeládou :) Recept je to jak jinak než snadný a přitom výsledek tak úžasný, přesně takové recepty mám nejraději. Tak s chutí do toho, jahodová marmeláda je u nás bezkonkurenčně nejlepší. A co u vás?


Suroviny:

2 kg jahod
1 kg cukru
10g kyseliny citronové
můžete přidat i pár lístků máty

Postup:

Jahody smícháme s cukrem, přidáme kyselinu citronovou a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Pokud chceme mít v marmeládě kousky ovoce, tak nemixujeme dohladka. Já si rozděluji várku na dvakrát, nejprve dám vařit jednu polovinu a vařím, než zhoustne. Trvá to cca 30 minut. Sem tam marmeládu zamícháme a raději celou dobu hlídáme. Když se začne tvořit pěna, tak ji odebereme. Správně uvařenou marmeládu poznáme podle toho, když kápneme trošku na studený talířek a necháme vychladnout. Pokud marmeláda neteče, je hotová. Ke konci vaření můžeme přidat pár lístečků máty a ještě rozmixovat.
Marmeládu nalijeme do čistých sklenic, které jsme mezitím vyvařili v horké vodě, položíme víčkem dolů a necháme vychladnout.


Jahodová marmeláda


Žádné komentáře:

Okomentovat