Suroviny:
2 kg jahod
1 kg cukru
10g kyseliny citronové
můžete přidat i pár lístků máty
Postup:
Jahody smícháme s cukrem, přidáme kyselinu citronovou a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme. Pokud chceme mít v marmeládě kousky ovoce, tak nemixujeme dohladka. Já si rozděluji várku na dvakrát, nejprve dám vařit jednu polovinu a vařím, než zhoustne. Trvá to cca 30 minut. Sem tam marmeládu zamícháme a raději celou dobu hlídáme. Když se začne tvořit pěna, tak ji odebereme. Správně uvařenou marmeládu poznáme podle toho, když kápneme trošku na studený talířek a necháme vychladnout. Pokud marmeláda neteče, je hotová. Ke konci vaření můžeme přidat pár lístečků máty a ještě rozmixovat.
Marmeládu nalijeme do čistých sklenic, které jsme mezitím vyvařili v horké vodě, položíme víčkem dolů a necháme vychladnout.
Jahodová marmeláda
Žádné komentáře:
Okomentovat